Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Yönetim Kurulu maaşlarında kesintiye gitti

Yönetim Kurulu maaşlarında kesintiye gitti
12.04.2020
508
A+
A-
HABERTURK.COM

Fransız otomotiv üreticisi Renault’un Yönetim Kurulu, daha önce 24 Nisan 2020 olarak planlanan Yıllık Olağan Hissedarlar Genel Kurul Toplantısı’nı, koronavirüs salgını nedeniyle 19 Haziran 2020 tarihine ertelediğini duyurdu. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın detayları, hissedarlara ileri bir tarihte bildirilecek. Alınan karar gereği, kâr paylı hissedarların Genel Kurul Toplantısı’nın ise 12 Haziran 2020 tarihinde yapılacağı bildirildi.

Kurulun, Genel Kurul Toplantısı’nda temettü dağıtılmasını teklif etmeme kararı aldığı da kaydedildi.

Aynı anlayışla Renault Yönetim Kurulu üyelerinin tamamının, ücretlerinin düşürülmesine karar verdiği ve Yönetim Kurulu Başkanı Jean-Dominique Senard’ın 2020 yılı ikinci çeyreği için ücretini en az yüzde 25 düşürürken, yönetim kurulu üyelerinin de 2020 mali yılı için huzur haklarının yüzde 25 oranında azaltılmasına oy birliğiyle karar verdikleri açıklandı.

Kesintilerden elde edilecek tasarruf miktarının ise, dayanışma fonuna aktarılacağı bildirildi.

Geçici bir dönem için Renault SA İcra Kurulu Başkanlığını yürüten Clotilde Delbos’un da 2020 yılının ikinci çeyreği için alacağı ücret, en az yüzde 25 oranında azaltdı.

40 fabrikası ve 12 bin 800 satış ve satış sonrası noktası bulunan Renault’un, 180 binden fazla kişiyi istihdam ettiği belirtiliyor.

KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

 

haberlerrenaultotomotivkoronavirüscorona virüsüGÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİRöportajlar, insan hikayeleri, belgeseller… Binlercesi YouTube kanalımızda.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bedava Slot Oyna